Ženske ure za profesionalen videz in sproščeno prostočasno uživanje

Ženske ure se ponašajo s posebno obliko in barvo, ki je namenjena izključno ženskam. Med skoraj nepregledno množico ženskih ur si vsaka ženska lahko izbere tako, ki se najbolj ujema z njeno osebnostjo in kar najbolje služi njenim potrebam. Glede na namembnost lahko ženske ure razdelimo na tiste, ki so namenjene poslovnim sestankom, službi, nočnim zabavam, športni dejavnosti ipd. Videz ure vpliva tudi na starost uporabnice, ki ji je ta ura namenjena, kar pa v praksi ni vedno tako. Saj nemalokrat vidimo, da starejša ženska nosi uro, ki je izrazito mladostnega videza in ji sploh ne pristaja. Morda, bi bila rada videti mlajša, kar pa na ta način prav gotovo ne bo dosegla. Učinek je ravno nasproten in vreden pomilovanja.

Sedaj nas zanima videz ure, ki je namenjen preživljanju prostega časa in delovnem okolju. Ženske ure, ki jih ženske nosijo v prostem času, so po videzu sproščene in modne ter primerne za kombiniranje z modnimi oblačili za prosti čas. Nosimo jih, ko gremo na sprehod po mestu ali pa po nakupih. Z njimi izražamo svobodo, odprtost za nove trende in korak z modo ter mladostnost. V marsičem so te ženske ure podobne športnim uram.  V zadnjih letih  so v trendu tudi ure retro dizajna. Zanimivi so tudi različni paski za ure, od živobarvnega gumijastega obročka do širokega usnjenega paska ali prepleta več pakov, ki spominja na zapestnico.

Ženske ure, ki so namenjene nošenju na delovnem mestu so bolj formalne in odražajo večjo zadržanost v primerjavi z urami za prosti čas. Njihova minimalistična oblikovanost odraža določeno stopnjo resnosti in profesionalnosti. Praviloma so te ure dražje od ur za prosti čas, saj so narejene iz dražjih materialov. Nemalokrat imajo za okras tudi kak kristal. Te ženske ure  so primerne za sestanke, delo s strankami ter delo v pisarni.