Šolska torba je stil učenca

Že sam vstop v prvi razred je nekaj posebnega in še kako je popularna šolska torba, med seboj vsi vedo kakšno torbo ima kdo in se radi pohvalijo z njo. Tako, da to je nekakšen podaljšek stila, ki ga otrok zavzame. Kasneje pa je to vedno bolj očitno, da je šolska torba nekakšen stil učenca. 

Tako imajo nekateri bolj rokerske torbe, nekateri drage, drugi barvne, šolska torba nekaterih pa je čisto vsakdanja in jim ne pomeni popolnoma nič. Lahko bi rekli, da šolska torba, obutev in jakna pove status učenca v šoli, žal je tako. Učenci še kako hitro po teh stvareh vidijo, kdo prihaja iz revne družine in kdo iz bogate. Nekateri dajejo temu velik pomen in jim je draga šolska torba, kot dokazilo, da so nekaj več.

Sama nisem nikoli gledala tako in tudi svojega otroka učim, da mora šolska torba biti predvsem praktična in trpežna, da lahko imaš v njej vse kar je potrebno za v šolo. Nikakor pa ni statusni simbol. Je pa res, da še jaz rada včasih pogledam, kakšne torbe nosijo otroci v šoli, pa ne zaradi statusa, ampak zaradi raznolikosti in včasih se prav simpatično nasmejim, ko vidim kako različne stile imajo učenci in kako je vsaka šolska torba povezana z učencem in predstavlja njega. 

Vsekakor se še kako razlikuje šolska torba, ki jo nosi punca, ali pa jo nosi fant. Punce imajo že po navadi bolj urejene stvari in tako pri njih šolska torba že avtomatcko izgleda lepše in bolj čista, kot torba fanta. Zanimivo je, da so prva leta šolske torbe najbolj dodelane, v zadnjih letih osnovne šole pa so torbe že navadni nahrbtniki, ki so komaj opazni. Kar poglejte, kako vam bo padla v oči šolska torba prvošolčka in kako skoraj ne boste opazili torbe devetošolca, tako je in prav je tako.