Domači piščanec je vedno dobrodošel

Pri nas doma smo navajeni, da je na mizi domača hrana, tako je tudi piščanec vedno dobrodošel. Pri nas žal nimamo te možnosti, da bi imeli sami doma piščance, je pa res, da starši poznajo ogromno ljudi in tako imamo možnost od lokalnih kmetov jesti domačo hrano. 

Ste že poskusili, kako dobrega okusa je lahko domač piščanec, če ga znate pravilno pripraviti?

To je čisto nekaj drugega, kot pa če ga jeste v kakšni restavraciji. Mogoče znajo tudi restavracije pripraviti dobrega piščanca, ampak če ga znamo pravilno pripraviti doma, potem je najboljše kar lahko. 

Sama rada pripravljam domačo hrano, tako je tudi pri nas pogosto na mizi piščanec, saj se vsi zavedamo, kako pomembno je meso za naše zdravje. Mi brez mesa ne bi mogli, vsi v družini imamo radi meso, še posebej se razveselimo, če se v pečici peče piščanec. 

Kako najboljše pripraviti dobrega piščanca, pa me je naučila moja babica. Velikokrat sledim temu, da poslušam recepte in nasvete, ki mi jih daje babica, enostavno ji zaupam in vem, da bo njen piščanec najboljši. Včasih so si ljudje vzeli čas za hrano in tako je hrana bila pripravljena počasi in z veseljem. Prav tako je bil pripravljen tudi domači piščanec, danes pa večina časa delamo tako, da želimo hrano pripraviti čim prej in za dlje časa. Ta hran pa ni tako okusna, kot sveža in da jo pripravljamo počasi. Včasih se povabim na kosilo k babici in ona to točno ve, da me bo razveselil piščanec, zato me tudi pogosto z njim preseneti. 

Tudi vi poskrbite, da je kdaj pri vas v pečici pečen piščanec, ker je res zdrav in dober. Zraven pa lahko dodate tudi malo krompirja in kosilo je narejeno. Včasih preveč kompliciramo stvari, ki so lahko enostavne. Tudi pečen piščanec v pečici je lahko noro dobro kosilo.